INNE,  PODSTAWY

Syrop cukru inwertowanego


Cześć!
Syrop cukru inwertowanego jest przydatny w wielu przepisach. Szczególnie przydaje się jako zamiennik ciężko dostępnego w Polsce corn syrup – występującego w wielu amerykańskich przepisach. W jego przygotowaniu kluczowy jest termometr kuchenny – bez niego się nie obędzie. Ten syrop przyda się do np. masy marcepanowej

Zaczynamy!

Lista Zakupów: Syrop Cukrowy Lista Zakupów

Ilość: 250 g

Składniki:

  • 250 g cukru
  • 120 g wody
  • 1/16 łyżeczki (mała szczypta) kwasku cytrynowego

Przygotowanie:

syrop

W  małym garnku zagotowuję wszystkie składniki razem.

Kiedy syrop zacznie się gotować, zmywam kryształki cukru na brzegach garnka pędzlem z wodą.

Bez mieszania gotuję syrop do 114°C i szybko zdejmuję z ognia.

Gotowe!

Please follow and like us:

One Comment

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

sixteen + 11 =

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!